O cariera inseamna sa ai succes in profesia pe care ti-ai ales-o. In acest caz, cuvantul „succes” poate fi interpretat in diferite moduri.

Pentru unele persoane, succesul este in primul rand o crestere constanta a veniturilor, pentru altele succesul este asociat cu prestigiul si recunoasterea, iar pentru altele succesul este vazut ca fiind un specialist unic (in mod ideal, singurul!) intr-un anumit sector, fara de care este putin probabil ca acel sector sa supravietuiasca.

Cum afli prin ce esti deosebit de ceilalti?

Un test de cariera te poate ajuta sa:

• dobandesti o intelegere a orientarii in cariera, atat atunci cand se alege o prima profesie, cat si atunci cand se alege un nou domeniu de activitate;
• intelegi cum sa obtii o educatie si o formare corespunzatoare obiectivelor tale profesionale si sa iti dezvolti competente supraprofesionale;
• intelegi cum sa avansezi si sa iti atingi obiectivele profesionale si financiare in toate etapele de dezvoltare a carierei;
• scapi de teama de schimbari in munca, profesie si cariera.

O cariera profesionala poate fi standard (verticala), care duce la o promovare, sau poate fi orizontala, avand ca scop imbunatatirea competentelor profesionale. In ambele cazuri, este important sa existe un echilibru intre competentele profesionale si cele transversale, si anume competentele profesionale (hard) si cele supraprofesionale (soft).

Astfel, un test de aptitudini profesionale te va ajuta sa afli mai multe in aceasta directie.
In mod traditional, competentele transversale, cum ar fi comunicarea, inteligenta emotionala, proactivitatea si munca in echipa, joaca un rol important pentru avansarea in cariera si pentru pozitiile administrative.

Pentru a te dezvolta in profesia in sine, este important sa iti perfectionezi abilitatile. Dar daca abilitatile transversale sunt bine dezvoltate, o persoana are oportunitati de cariera aproape nelimitate. Pe langa teste de cariera, poti trece si teste de inteligenta, rezultatul caruia te va ajuta.

Cum iti dezvolti cariera

Dezvoltarea carierei este un set de activitati pentru a construi o cariera profesionala aleasa. Inca o data, competentele transversale dezvoltate sporesc oportunitatile nu numai in carierele verticale, ci si in cele orizontale.

Iar abilitatile dezvoltate ajuta la afirmarea ca manager competent si la castigarea respectului pentru acei profesionisti care au mizat pe o cariera verticala traditionala.

Astfel, dezvoltarea carierei se adreseaza tuturor celor care, in principiu, merg la munca. Este mai satisfacator si duce mai repede la atingerea obiectivelor (cresterea veniturilor, prestigiu, recunoastere) daca se abordeaza procesul in mod constient. Acest lucru este valabil pentru toate domeniile, fara exceptie.

4 thoughts on “Cum sa cresti pe scara ierarhica cu un test de aptitudini profesionale

  1. Multumesc pentru aceste sfaturi valoroase! Nu imi imaginam cat de important este sa folosesc parole sigure si sa fiu atent la ce informatii personale dezvalui online. Voi aplica cu siguranta sfaturile prezentate in articolul de pe acest link.

  2. Am citit cu mare interes acest articol si am descoperit cateva metode noi prin care pot sa-mi securizez datele personale. Este incredibil cat de multe informatii personale putem lasa la indemana altora fara sa realizam.

  3. Informatiile prezentate sunt foarte utile si ar trebui sa fie cunoscute de cat mai multe persoane. Protejarea datelor personale este un aspect crucial in era digitala in care traim, iar sfaturile din articol ne pot ajuta sa fim mai precauti.

  4. Articolul de pe acest link prezinta informatii valoroase despre cum sa iti protejezi datele personale pe internet. Este important sa fim constienti de riscurile la care ne expunem atunci cand nu avem grija de confidentialitatea noastra online.

Comments are closed.