Exista trei tipuri de oameni in lume: Cei care citesc carti de auto-dezvoltare si iau masuri pentru a-si imbunatati viata sau pentru a se imbunatati pe ei insisi.

Cei care sar de la un articol la altul fara sa faca nicio schimbare in viata lor si cei care nu dau doi bani pe autoperfectionare.

Acestia nu au niciun chef sa dea click pe titlurile de self-help, si chiar daca ar da cumva peste astfel de articole, le-ar citi ca si cum ar fi scrise intr-o limba straina.

Pentru cei din prima categorie, internetul de astazi le ofera tot ce au nevoie. Pentru ei este foarte simplu sa devina mai buni in fiecare zi.

Care este rostul dezvoltarii personale?

Dezvoltarea personala imbunatateste calitatea vietii si ofera spatiu de gandire. Uneori persoana are nevoie doar de un ajutor sau de o idee inspirationala. Site-ul Dascalia.ro iti ofera o serie de articole documentate din care poti extrage valoarea. Totodata,  Dascalia vine cu idei adunate de la experti in vaste domenii. Pentru o persoana care cauta, este o adevarata comoara!

Pe Dascalia gasesti  informatia foarte bine structurata, concreta si desigur aplicabila.

Cum extragi informatia din articolele pe care le citesti?

Pasul 1: Vanatoarea de articole

Trebuie sa ai un sistem pentru a gasi cele mai bune articole pe care sa le citesti. Pentru asta, ai nevoie sa gasesti site-urile potrivite, cu informatii utile si care iti sunt accesibile din punct de vedere stilistic.

Exista milioane de articole publicate in fiecare zi. Trebuie sa le gasesti pe cele valoroase pentru tine.

Pasul doi: Alege ce citesti

Limiteaza-ti timpul de consum de continut. Evita capcana de a consuma la nesfarsit continut fara niciun rezultat.

Cei mai multi dintre noi suntem atat de ocupati sa consumam informatiile incat rareori le transformam in intelepciune.

Din punct de vedere evolutiv, suntem conectati sa adunam informatii, deoarece aceasta a fost diferenta dintre viata si moarte.

La fel ca si hrana, informatia era rara. Daca mancarea ar fi fost in continuare rara, nu am fi avut nevoie sa sarim pe o banda de alergare pentru a arde caloriile suplimentare.

Din acest motiv, avem dimensiuni ale portiilor si recomandari pentru doza zilnica. Informatia trebuie tratata in acelasi mod daca dorim sa o folosim in mod optim. Nu putem consuma informatii la nesfarsit si sa speram ca totul va fi bine.

Pasul 3: Invata-te sa asimilezi toata informatia citita (cea utila, bineinteles).

Incearca sa aplici in practica ce citesti, astfel iesind mai usor din situatii dificile sau abordand problema in alt mod. Cu timpul vei deveni mai calm, mai calculat si mai sigur pe propriile miscari.

Viata e o cursa. Invata sa o treci frumos si mereu cu mintea in miscare. Lumea este condusa de cei care detin informatia. Autodezvolta-te mereu si invata din experiente noi in fiecare zi.

4 thoughts on “Cum sa extragi informatia de care ai nevoie din articolele de pe Dascalia

  1. Este important sa avem acces la astfel de articole bine documentate si actualizate, care sa ne tina la curent cu ultimele noutati din domeniul respectiv. Acest articol mi-a oferit multe informatii noi si relevante.

  2. As aprecia mai multe date statistice sau studii de caz care sa sustina afirmatiile facute in articol. Astfel, informatiile prezentate ar fi mai convingatoare si credibile pentru cititori.

  3. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si exemplele din articol. Acestea au contribuit la sustinerea punctelor de vedere exprimate si la intelegerea mai profunda a temei dezbatute.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si accesibil pentru cititori.

Comments are closed.