Principalul element structural dintr-o bicicleta, impreuna cu rotile, sunt pedalele.

Datorita lor se pun in miscare orice biciclete, se regleaza intensitatea, la unele modele actioneaza franele. Daca pasiunea pentru o bicicleta se dezvolta intr-un hobby preferat, un angajament pentru sport, atunci, fara indoiala, fiecare proprietar de bicicleta se straduieste sa o imbunatateasca prin schimbarea componentelor.

Pedalele, precum si anvelopele acestor biciclete Scott sunt selectate in conformitate cu stilul de mers si alte caracteristici necesare care fac calatoria confortabila si sigura.

Din ce sunt facute pedalele – design si materiale

Partea principala a suportului pentru picioare de bicicleta este o axa filetata. O carcasa cu un cadru este fixata de ea prin intermediul suruburilor, care, la randul sau, este echipata cu reflectoare si varfuri pentru o pozitie stabila a piciorului in incaltaminte. In loc de varfuri, pedala poate fi echipata cu cauciuc sau placute din cauciuc – totul depinde de scopul alegerii si de tipul de bicicleta.

Pentru fabricarea pedalelor se folosesc metale (in principal aluminiu datorita greutatii reduse) si plastic. Acesta din urma – turnat, transparent, cu suprafete ondulate sau colorat (gri, roz, albastru, portocaliu, etc.) – adauga stil componentelor bicicletei. Totodata, ar fi bine ca stifturile antiderapante sa fie modificabile si sa ofere cea mai buna aderenta pe bicicleta.

Pasiunea pentru ciclism este omniprezenta. De aici varietatea de tipuri de biciclete electrice si tipuri de componente – pedalele sunt selectate pentru tipul de calarie, tinand cont de varsta si conditii.

La ce sa atragi atentia cand alegi pedale pentru biciclete Cube
Cand este selectat tipul dorit de pedale, trebuie acordata atentie parametrilor suplimentari. Aceastia sunt:

 • Greutate
 • Fiecare kilogram este important pentru transport, astfel incat pedalele nu ar trebui sa-l faca in plus mai greu. Cu toate acestea, foarte usoare, din plastic nu sunt durabile, deci este important sa alegem un echilibru;

 • Posibilitatea de auto-reparare si intretinere – pedalele complexe sunt greu de dezasamblat, curatat si lubrifiat;
 • Producator – trebuie sa cumperi orice piese de schimb numai de la un brand cunoscut care ofera o garantie de calitate si inlocuire in caz de defectare.
 • Pentru doritorii de culoare, astazi pot gasi o varietate de modele de diverse culori, pentru un design unic.

  4 thoughts on “3 parametri importanti cand alegi pedale pentru biciclete electrice

  1. Articolul este bine structurat si usor de urmarit, chiar si pentru cei fara experienta tehnica. Recomand cu caldura tuturor sa il citeasca pentru a invata cum sa-si protejeze reteaua impotriva amenintarilor online.

  2. Sunt foarte multumit de informatiile oferite in acest articol, care m-au ajutat sa-mi imbunatatesc cunostintele despre securitatea cibernetica. Multumesc autorilor pentru efortul depus!

  3. Am fost impresionat de nivelul de detaliu al acestui articol si de modul in care sunt explicate conceptele tehnice. Este o resursa valoroasa pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine retelele de calculatoare.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera multe informatii utile despre cum poti imbunatati securitatea retelei tale. Recomand tuturor celor interesati sa il citeasca cu atentie.

  Comments are closed.