Daca bucataria este inima unei locuinte, camera de zi este fara indoiala sufletul. Fiind locul de relaxare si petrecerea timpului cu familia, dar si locul in care primim invitatii, mobilierul si decorul din camera de zi ales potrivit pot face o diferenta mare si in starea de spirit zilnica.

Vrei ca aceasta camera sa fie nu numai eleganta, ci si functionala, primitoare si confortabila. Atunci citeste mai departe.

Daca aveti in gand sa redecorati in intregime camera de zi sau doar vreti sa da-ti un fresh look unui spatiu invechit, atunci poate ar trebui sa treceti prin aceasta lista a elementelor esentiale pentru camera de zi.

Daca esti nedumerit ce sa pui in camera ta de zi, incepe cu elementele de baza. Fiecare sufragerie are nevoie de mobilier, dar care sunt cele mai importante piese?

Aceasta lista de mobilier pentru sufragerie acopera elementele esentiale, inclusiv o canapea, scaune decorative, o consola media dar si o masuta de cafea si mese laterale. Un element de decor in trend pentru 2023 care ofera un update instant al unei camere de zi sunt pufurile.

Un puf este una dintre acele piese de mobilier hibride care ofera atat functionalitate, cat si atractie estetica. Poate actiona ca suport pentru picioare, precum si ca scaun suplimentar, iar unele pot chiar si ca masuta de cafea.

Noi ne-am indragostit de acest puf marocan din piele de capra disponibil pe Mango+Bloom de culoare maro coniac.

Ganditi-va la un puf ca un scaun de accent. In loc sa optezi pentru o potrivire perfecta cu piesele tale de mobilier mai mari, alege ceva intr-o culoare, textura, material sau stil diferit.

Mobilierul este, fara indoiala, o componenta cruciala a oricarei camere de zi. Dar pentru a-l face sa arate primitor, cu gust si plin de caracter, vei dori sa adaugi cateva accesorii pentru living si piese de decor.

Iar pentru a completa un spatiu este nevoie de un covor, perdele, perne decorative, paturi, cosuri, piese de arta afisate de perete, corpuri de iluminat si mici piese de accent.

Covoarele ajuta spatiile interioare sa arate si sa se simta mai confortabile si mai primitoare, absorbind sunetul si adaugand izolatie la podelele dure. Nu numai asta, dar un covor va ajuta camera de zi cu toate piesele de mobilier sa arate complet.

De asemenea un covor poate delimita cu usurinta o zona anume. Daca avem o camera de zi moderna de tip open-plan, putem delimita anumite zone prin simpla integrare a unui covor.

De exemplu se poate crea o zona de citit prin integrarea unui covor rotund sub un fotoliu desi acesta se afla in aceeasi camera cu canapeaua.

Se poate delimita o zona de luat masa prin simpla asezare a unui covor sub masa si scaune. O regula de baza buna este sa plasati fiecare piesa de mobilier fie cu toate picioarele deasupra, fie doar cu cele doua din fata.

Nu in ultimul rand, nici o camera de zi nu este completa fara cateva corpuri de iluminat. Pe langa iluminarea de deasupra capului, adaugati niste iluminare stratificata.

Aceasta ar putea fi o lampa de podea langa canapea, o veioza in coltul tau de lectura, lampi de masa pe mesele tale laterale sau un felinar alimentat cu baterii pentru masuta ta de cafea.

3 thoughts on “Elemente esentiale in 2023 pentru o camera de zi eleganta si functionala

  1. Ma bucur sa vad ca exista o preocupare din ce in ce mai mare pentru problemele legate de mediu si sustenabilitate. Articole precum acesta ne ajuta sa constientizam importanta actiunilor noastre si sa ne implicam activ in promovarea unui stil de viata ecologic.

  2. Sunt de acord cu ideile expuse in articol si consider ca este important sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator. Este responsabilitatea noastra sa protejam natura si sa adoptam practici durabile pentru a conserva resursele planetei.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut punctul sau de vedere cu exemple concrete.

Comments are closed.