Daca sunteti in cautarea unui sistem de incalzire a casei ecologic, confortabil si in acelasi timp ieftin, nu cautati numai carbune, electricitate sau eco-mazare ecologica. Incalzirea cu gaz lichefiat din butelii va fi o optiune la fel de favorabila.

Un astfel de sistem este posibil chiar si fara acces permanent la o instalatie de gaz. Cand este suficienta o butelie mica de gaz si cand este necesar un rezervor mai mare? Aflati cum functioneaza un astfel de sistem si care sunt principalele avantaje ale incalzirii locuintei dumneavoastra cu o butelie de gaz.

Unde se utilizeaza incalzirea cu gaz lichefiat?

Cele mai frecvente doua substante utilizate in acest sistem sunt propanul si propan-butanul. Ambele se caracterizeaza prin putere calorica ridicata, care se traduce in eficienta termica. Acestea sunt utilizate in mod obisnuit atat in casele particulare, cat si in cladirile industriale. Gazul lichid se comporta deosebit de bine:
– in timpul lucrarilor de constructie;
– in domeniul gastronomiei („alimentarea arzatoarelor”);
– la uscarea cladirilor.

Cu toate acestea, nu se poate nega faptul ca aplicatiile casnice cu GPL sunt cele mai frecvente.

Butelii de gaz de uz casnic – cele mai mari avantaje

Mare sau mica, butelia de gaz este o solutie care aduce mari economii si usurinta in utilizare, dar acestea nu sunt singurele avantaje ale acestui sistem. Incalzirea cu gaz lichid dintr-o butelie:

– nu necesita spatiu suplimentar pentru sistemul de instalare;
– este posibila in orice cladire, chiar si in cazul unui spatiu extrem de restrans;
– este usor de utilizat (furnizorul de gaz se ocupa de regularitatea serviciului);
economiseste o multime de bani – investitia unica mai mare in cilindru este compensata rapid de costurile reduse de exploatare;
– este posibila cu orice instalatie (atat mai veche, cat si ceva mai moderna).

Ce gaz trebuie sa aleg pentru a-mi incalzi casa?

Stiti deja ca va puteti alimenta sistemul de incalzire a casei cu un amestec de propan si butan (GPL) sau cu propan pur. Aceste gaze lichide au proprietati aproape identice, dar exista mici diferente intre ele.

Propanul – butan este mai potrivit pentru instalatiile concepute atat pentru incalzirea intregii cladiri, cat si pentru cuptorul din baie sau arzatoarele din bucatarie. Propanul singur are mai multe calorii si prezinta mai multa rezistenta la temperaturi scazute. Va costa ceva mai mult, dar aceasta investitie se va amortiza rapid.

Daca optati pentru incalzirea pe gaz, stabiliti nevoile dumneavoastra si specificul spatiului pe care doriti sa il incalziti. In unele cazuri, o butelie mica de gaz va fi perfect adecvata pentru dumneavoastra. Daca doriti sa va bucurati de confort si caldura intr-o casa cu un spatiu mai mare, un rezervor mai mare de gaz lichefiat poate fi indicat.
 

2 thoughts on “Incalzirea casei cu ajutorul unei butelii de gaz – de ce merita?

  1. Este impresionant modul in care autorul abordeaza subiectul securitatii cibernetice, oferind solutii practice si usor de implementat. In plus, este incurajator faptul ca exista resurse gratuite disponibile pentru a ne ajuta sa ne protejam impotriva atacurilor online. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de securitatea informatiei.

  2. Articolul este foarte detaliat si ofera informatii importante despre cum sa iti protejezi reteaua impotriva atacurilor cibernetice. Imi place ca sunt prezentate atat metodele de preventie, cat si cele de remediere a potentialelor probleme. Un ghid util pentru oricine se confrunta cu astfel de riscuri.

Comments are closed.