Atunci cand semnezi un contract de inchiriere, nu strica sa-ti iei anumite masuri de precautie. Scopul este atat de a evita frauda, cat si de a evita durerile de cap cauzate de probleme care nu au fost rezolvate pentru viitor.

Inchirierea unui apartament pare un lucru simplu la prima vedere, insa trebuie sa acorzi atentie detaliilor si sa tii cont de multi factori care iti vor asigura in timp confortul si siguranta necesara.

In randurile de mai jos vei gasi o serie de lucruri importante si recomandate pentru inchirierea unui apartament.

Alege cu grija zona in care vei inchiria apartamentul

Alegerea zonei in care este situate apartamentul este unul din aspectele cele mai importante deoarece iti vor oferi siguranta de care ai nevoie.

Owners: 6 tips to safely rent out your flat - ShBarcelona

Distanta pe care trebuie sa o parcurgi pana la cea mai apropiata statie a mijloacelor de transport in comun, timpul necesar pentru a putea ajunge unde e nevoie, supermarketurile din apropiere in caz ca ajungi tarziu si ai nevoie sa-ti faci cateva cumparaturi reprezinta si acestea aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi zona in care va fi situat apartamentul pe care il vei inchiria.

Inainte de stabili zona preferata mergi sa vizionezi cat mai multe apartamente in zone diferite si la ore diferite pentru a fi sigur ca faci alegerea potrivita, iar zona aleasa va fi una in care te vei simti in siguranta indiferent de ora la care vei ajunge acasa.

Ia in calcul zgomotul din jur

Locuinta pe care o alegi pentru chirie ar trebui sa aiba in jur toate facilitatile de care ai nevoie, de la magazine, spitale si parcuri pana la transport public, locuri de munca sau sali de fitness.

Daca esti o persoana care uraste zgomotele puternice, un apartament situat intr-un bloc din apropierea unor cafenele sau cluburi nu ar fi o alegere prea inspirata.

De asemenea, traficul contribuie la nivelul de zgomot dintr-o zona. Unele persoane care inchiriaza apartamente intr-un bloc amplasat chiar langa o artera principala nu se pot odihni la orele de varf, din cauza masinilor care circula non-stop.

Tine cont de securitatea cladirii

Inainte de a semna contractul de inchiriere, afla cat de veche este cladirea in care intentionezi sa te muti, daca este pe lista cladirilor cu risc seismic si daca se preconizeaza inlocuiri sau reparatii ale instalatiilor, pentru ca acest lucru va presupune un efort si din partea ta, in calitate de chirias.

Tine cont si de securitatea cladirii si afla cum se realizeaza accesul in bloc sau daca exista camere de securitate pe scara blocului.

Furnished Apartments Stuttgart | Rent a Flat

Verifica cheltuielile de intretinere

Atunci cand cauti o locuinta pentru chirie, verifica si care sunt costurile de intretinere ale locuintei si daca ai acces la parcare, in cazul in care ai o masina personala. Arunca o privire pe listele de intretinere sa vezi care sunt metodele de plata pentru utilitati si, daca ai ocazia, cere o parere si vecinilor din bloc asupra acestui aspect.

Alege o priveliste frumoasa

Cand alegi apartamentul pe care vrei sa-l inchiriezi, verifica daca dispune de suficienta lumina naturala sau daca privelistea iti este blocata de cladiri inalte. Chiar daca este destul de greu sa gasesti o priveliste de vis, si acest lucru te poate influenta in alegerea celui mai potrivit apartament.

Verifica mobilierul din apartament

Daca apartamentul ales de tine este mobilat, asigura-te ca piesele de mobilier sunt functionale, practice si se vor adapta necesitatilor tale.

In cazul in care nu esti multumit de anumite aspecte, discuta cu proprietarul si gasiti impreuna o solutie, iar daca acest lucru nu este posibil, alege sa cauti in continuare apartamentul utilat si mobilat pe care ti-l doresti.

Piesele de mobilier din apartament iti vor oferi confortul, relaxarea si odihna necesara, de aceea verificarea acestora este importanta inainte de a lua orice decizie.

Inainte de inchiria un apartament, tine cont de sfaturile de mai sus pentru a face alegerea potrivita.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Detaliile de care trebuie sa tii cont inainte de a inchiria un apartament

  1. Am apreciat faptul ca autorul a subliniat importanta securitatii datelor online si necesitatea de a proteja informatiile confidentiale ale companiei impotriva atacurilor cibernetice. Este esential sa investim in solutii de securitate eficiente pentru a ne asigura ca datele noastre sunt in siguranta.

  2. Articolul este foarte informativ si detaliaza pe larg despre avantajele utilizarii internetului in afaceri. Sunt de acord cu ideea ca o prezenta online bine construita poate aduce beneficii semnificative unei companii. De asemenea, este important sa ne adaptam continuu la schimbarile tehnologice pentru a ramane competitivi pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *