Se spune uneori ca invatarea la distanta nu este ceva foarte stabil.

Cine spune asta la sigur nu a facut nici un set de cursuri la distanta in viata lui.
In realitate, invatamantul la distanta este luxul secolului XXI, un lux disponibil pentru aproape oricine. Daca vrei sa studiezi de la distanta, nicio problema!

Ai un vis de a obtine o profesie in timp ce lucrezi intr-o alta profesie – nimic mai usor! Tot ceea ce este necesar este internet, un computer si putin timp pentru a invata. Rezultatul este o diploma de educatie si o noua profesie, pentru a deschide noi orizonturi.

Este invatamantul la distanta o noutate?

Raspunsul este nu. Lumea stie despre zeci de mii de absolventi ai universitatilor prestigioase care au primit diplome care locuiesc la mii de kilometri de locatia actuala a institutiei de invatamant. 

Astazi, invatamantul la distanta cu ajutorul unor cursuri la distanta este mai mult decat actual.

Avantajele invatarii la distanta

Cea mai importanta valoare a lumii moderne este timpul. Si in ciuda faptului ca toata lumea determina cum sa-l petreaca, sa pierzi o ora sau 2 pe zi doar pentru a ajunge la locul institutiei de invatamant atunci cand nu poti merge nicaieri, cu siguranta nu merita.

Mai ales cand educatia nu o cere. Si cu atat mai mult cand locatia centrului de formare, colegiu sau universitate este departe de locul de resedinta. Un plus semnificativ este ca atunci cand studiezi de la distanta cu ajutorul unui set de cursuri eurocor, nu trebuie sa mergi nicaieri. 

Costul este un alt mare plus. Se stie ca costul educatiei consta in costul inchirierii unei sali de clasa, profesori, calatorii si multe altele… Studiind de la distanta, economisesti fondurile institutiei de invatamant pentru inchirierea cursurilor, economisind banii proprii. 

Capacitatea de a studia atunci cand este convenabil pentru tine este unul dintre cele mai importante avantaje. Nu trebuie sa-ti schimbi viata, sa reduci timpul pe care il petreci l jobul de baza, sa iei concediu de la sesiuni si sa treci teste.

Poti studia de la distanta in weekend, seara dupa munca sau dimineata – inainte, in timpul pranzului sau cand iti convine, si nu pentru profesor sau institutie de invatamant, dar pentru tine si scopul pe care ti l-ai pus.

2 thoughts on “De ce merita sa studiezi cu ajutorul unui set de cursuri la distanta

  1. Totusi, as fi apreciat mai multe exemple practice sau studii de caz pentru a ilustra punctele discutate in articol. De asemenea, parerea mea este ca ar fi benefic sa se ofere si solutii sau recomandari concrete pe langa analiza problemelor prezentate.

  2. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre subiectul tratat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat tema si claritatea cu care a prezentat datele. Este un material de referinta util pentru cei interesati de acest domeniu.

Comments are closed.