In invatarea unei limbi noi, este foarte obisnuit sa se faca aceste doua activitati de baza: cititul si ascultatul.

Majoritatea celor care invata o limba nou cu un set de cursuri limbi straine online tind sa memoreze lectiile pe care le-au citit sau auzit. Cu toate acestea, aceste doua metode permit doar cursantului sa primeasca informatii.

Materialele de invatare sunt deja disponibile in setul de cursuri limbi straine si tot ce trebuie sa faca cursantul este sa le memoreze. Desigur, consumarea unor cantitati mari de informatii este esentiala pentru invatare. Cu toate acestea, comunicarea este un lucru in doua sensuri. Daca doresti sa inveti o limba noua cu IBSEN, trebuie sa existe nu doar „intrari”, dar si „iesiri”.

Prin urmare, este important sa se dezvolte o alta abilitate de invatare, numita abilitate de invatare a limbii prin „iesire”, si anume abilitatea de scriere.

Rolul scrierii in imbunatatirea cunoasterii unei limbi straine

In contextul dobandirii unei a doua limbi, scrierea este definita ca punerea cuvintelor pe hartie. Relatia dintre invatarea limbilor de intrare si de iesire este destul de stransa. Totul este simplu: devii mai bun la scris daca citesti mai mult, si invers. Chiar daca sunt interdependente, o persoana trebuie sa lucreze la fiecare domeniu de abilitati separat.

Multora le este greu sa produca materiale pentru ca nu prea exerseaza scrisul. A asculta, a citi si a vorbi intr-o limba este destul de usor si nu induce prea multe schimbari in viata unei persoane.

Cu toate acestea, pentru a crea singur propozitii in mod corespunzator, trebuie sa iesi din zona ta de confort. Va necesita ceva efort pentru a face acest lucru, mai ales daca nu interactionezi in mod regulat cu oameni care vorbesc limba pe care incerci sa o dobandesti. Dar trebuie sa intelegi ca folosirea limbii pe care o inveti este cea mai buna parte a calatoriei tale de studiere a limbii straine.

Avantajele scrisului in procesul de studiere a unei limbi straine

Avantajul principal al scrisului ca metoda de invatare a limbilor de iesire fata de vorbire este incetinirea procesului. Vorbirea si scrisul sunt strans legate. Ambele te indeamna sa gandesti pe cont propriu si sa utilizezi cuvintele pe care le cunosti pentru a crea propozitii pe care doresti sa le scrii.

Scrierea ar putea fi descrisa ca vorbind cu incetinitorul, deoarece ai mai mult timp sa te gandesti la cuvintele de folosit. Treci prin multe exercitii scrise in timp ce inveti o limba, asa ca fii atent cu aceasta parte a procesului de invatare. De asemenea, este posibil sa cauti cuvintele pe care nu le cunosti si sa verifici cum sa spui lucrurile corect. De aceea este grozav sa exersezi scrisul.

Cand scrii, poti cauta rapid cuvintele pe care nu le cunosti in dictionar. Aceasta metoda te ajuta sa inveti rapid cuvintele care sunt mai grele pentru tine. Vei afla care cuvinte te fac sa te lupti si iti poti concentra invatarea pe zonele in care esti mai slab.

Atunci cand scrii cuvintele sau, mai bine zis, creezi propozitii, poti corecta greselile. Daca cineva verifica si corecteaza ceea ce ai scris, elimina sansele ca tu sa repeti aceleasi erori iar si iar.

Un alt lucru bun in a scrie propozitiile sau cuvintele este ca le poti studia de mai multe ori. De asemenea, poti scrie si rescrie textele corectate pana cand te vei obisnui cu ele si vei putea sa le memorezi.

Valoarea scrisului pentru a ajuta la invatarea limbilor este sustinuta de profesorul Virginia Berninger de la Universitatea din Washington. Profesorul preda psihologia educatiei. Ea spune ca scrierea manuala implica mintea celui care invata si il ajuta pe acesta sa fie mai atent la forma scrisa a limbii.

Intr-un final, practica scrisului te ajuta sa gandesti si sa vorbesti in limba straina. Pe masura ce continui sa exersezi, poti sa iti formezi rapid ganduri noi in cealalta limba. Practica duce in cele din urma la competenta limbii, deoarece ai dezvoltat o intelegere mai profunda a acesteia.

3 thoughts on “Cum scrisul iti poate imbunatati dobandirea unei a doua limbi cu IBSEN

  1. Am gasit acest articol foarte util si relevant pentru mine, deoarece abordeaza o tema pe care sunt interesat sa o studiez mai mult. Multumesc pentru informatiile excelente furnizate!

  2. Sunt impresionat de profunzimea subiectului discutat si de modul in care sunt prezentate argumentele. Este clar ca autorul are cunostinte solide in domeniu si isi exprima opiniile intr-un mod coerent si accesibil.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul pare sa fi facut o cercetare amanuntita inainte de a redacta acest material.

Comments are closed.