Lumenul (lm) – pronuntat „lumene” – este unitatea de masura utilizata pentru a defini fluxul luminos emis de sursa de iluminat si receptionat de ochi. Aceasta indicatie este prezenta pentru toate sursele sau corpurile de iluminat vandute pe piata.

Cu cat aveti mai multi lumeni, cu atat mai mare este fluxul luminos. Dar ce lumeni ar trebui sa alegeti pentru iluminatul exterior?

Acest lucru depinde pur si simplu de necesitate. Fie ca doriti sa iluminati o masa de luat masa, o alee, plantele sau o instalatie de apa. Numarul de lumeni nu va fi acelasi.

De exemplu, pentru a delimita o poteca in gradina, sunt suficiente spoturile cu lumen redus. Cu toate acestea, daca doriti sa iluminati un copac, veti avea nevoie de un reflector incastrat sau de un proiector cu o putere luminoasa mai mare.

Si cati lumeni ar trebui sa aleg pentru iluminatul terasei mele? Un bun iluminat exterior are succes atunci cand gasiti echilibrul potrivit intre lumina pe care o obtineti si utilizarea.

De exemplu, atunci cand mancati pe o terasa sau va relaxati in mobilierul de gradina, este recomandabil sa multiplicati sursele de lumina cu lumeni mici, mai degraba decat sa alegeti o singura sursa cu o putere luminoasa mare.

De ce folosesc foarte multe persoane bada LED

Banda LED este una dintre cele mai moderne solutii pentru a ilumina diverse zone. La pedavo.ro poti gasi mai multe benzi LED in culori diferite si cu lungimi diferite, pentru a te asigura ca obtii efectul dorit. Marele avantaj al benzilor LED este faptul ca au un consum mic si ca nu va trebui sa iti faci griji pentru consum.

Este ideal sa achizitionezi benzi LED care sa ofere lumina de care ai nevoie si care sa se potriveasca in spatiu. Poti folosi benzi LED si in exteriorul locuintei, in gradini sau pe verande, atunci cand alegi produse adaptate mediului exterior.

Aceste benzi se vor dovedi utile in foisoare, in verande si terase dar si in locurile in care petreci cel mai mult timp in gradina, acolo unde ai instalat mobilier de exterior si chiar hamace daca ai un spatiu cu copaci.

Ce tip de iluminat ar trebui sa aleg?

Totul depinde de utilizare. Pe o fatada, hublourile sau luminile de perete fac minuni. Pentru straturile de flori, care se schimba in functie de anotimpuri, este mai bine sa folositi surse mobile, care sunt usor de mutat. Spoturile mici sunt foarte usor de utilizat.

Acestea pot fi incorporate intr-un perete, atarnate pe o ramura sau pur si simplu asezate pe pamant. Prin urmare, ele pot fi orientate dupa cum doreste utilizatorul: de jos in sus pentru a pune in evidenta un copac zvelt, sau in cruce pentru a sublinia o bolta vegetala.

Pentru a delimita o poteca, o pereche de borne care stralucesc pana la sol este o solutie eficienta. O alta optiune este de a inlocui o parte din pavajul de pe o carare cu dreptunghiuri de sticla care contin lumina, poate chiar alimentata solar.

3 thoughts on “Ce este un lumen?

  1. Sunt impresionat de munca depusa de autor pentru a aduce in atentia publicului aspecte mai putin cunoscute din istoria Romaniei. Acest gen de articole sunt extrem de valoroase pentru educatia noastra culturala.

  2. Ma bucur sa vad ca exista o platforma precum Cromnet care se concentreaza pe promovarea culturii si istoriei romanesti. Este important sa ne pastram radacinile si sa cunoastem trecutul pentru a putea construi un viitor mai bun.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile si am invatat multe lucruri noi citind acest articol.

Comments are closed.