Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie au importante proprietati antiinfectioase (antibacteriene si antivirale), antiinflamatorii si fungicide.

Din acest motiv, ele sunt de obicei folosite ca o completare a tratamentelor traditionale in situatii cum ar fi:
• Dezechilibre ale sistemului imunitar: cum ar fi infectiile si bolile legate, in principal, de tractul respirator.
• Modificari ale sistemului nervos, cum ar fi anxietatea, depresia, tahicardia sau dezechilibrele emotionale.
• Infectii dermatologice, cum ar fi, de exemplu, psoriazis, eczeme sau chiar in procesele de vindecare sau acnee.
In plus fata de aceste aplicatii, alte beneficii remarcabile ale aromoterapiei sunt:
• Reduce stresul, ajuta la contracararea insomniei, depresiei si anxietatii si, in acelasi timp, duce la un stimulent puternic si chiar la un afrodisiac.
• Amelioreaza durerea datorita efectelor sale analgezice si este, de asemenea, un potentiator de antihistaminic si aparare.
• Proprietatile antioxidante ale plantelor fac ca aceasta terapie sa ajute si la prevenirea imbatranirii celulelor.

Desi medicina traditionala nu recunoaste in mod deschis beneficiile aromoterapiei, multi specialisti medicali recomanda aceasta tehnica pacientilor lor ca o completare a tratamentelor lor. In acest sens poti folosi un difuzor aromaterapie pentru casa ta.

Exista deja studii care demonstreaza imbunatatirile produse de aceasta terapie, de exemplu, la pacientii cu cancer. Pe de o parte, deoarece tratamentele de aromaterapie reduc nivelul de stres si depresie pe care acesti pacienti il prezinta de obicei, contribuind la imbunatatirea atat a starii lor psihice, cat si a calitatii vietii.

Daca nu vrei sa folosesti un difuzor, poti incepe cu o candela aromaterapie.

Cum se face aromaterapie?

Uleiurile pot fi aplicate in diferite moduri, acestea sunt urmatoarele:
• Prin inhalare. Este metoda de baza, poate fi directa sau nu (amestecarea cu apa, de exemplu). Difuzoare sau abur pot fi, de asemenea, utilizate, alaturi de cele mai bune uleiuri esentiale. Este utilizata metoda pentru probleme respiratorii sau unele afectiuni ale pielii.
• Prin masaj. Mai intai sunt diluate in unumite lotiuni sau apa. Ulterior, un masaj se efectueaza energetic sau usor, in functie de afectiune. Ideal pentru contractii.
• Ca baile aromatice. In primul rand, cada este umpluta cu apa fierbinte si se toarna cateva picaturi de uleiuri. Apoi, este alternat cu apa calda. Pentru circulatie si relaxare.
• Ca cataplasme (cald sau rece). Pentru afectiuni ale pielii sau probleme musculare.
• Uz intern. Nu este recomandat. Aportul sau poate fi toxic, iar doza chiar letala. Nu trebuie consumate uleiuri esentiale fara aprobarea unui profesionist.

Uleiuri esentiale si aromoterapie

Urmatoarea lista ofera unele uleiuri utilizate in aromoterapie:
Bergamot. Si stimulativ, revitalizant, energic si revigorant. Este folosit pentru a calma stresul, depresia si anxietatea si pentru a restabili pofta de mancare.
Chiparos. Sedativ, revigorant si purificator. In plus, ajuta la calmarea sistemului nervos, simptomele menopauzei, stresul si alergiile.
• Geraniu. Echilibrare si stimulare. Prin urmare, ajuta la ameliorarea simptomelor menstruatiei, depresiei si angoasei. Mai mult decat atat, ridica starea de spirit si calmeaza sistemul nervos.
• Ghimbir. Promoveaza circulatia, este relaxant, ajuta la prevenirea ametelilor, gretei si problemelor digestive. In plus, ajuta la imbunatatirea circulatiei si la stimularea sistemului imunitar. Pe de alta parte, este un aliat excelent pentru a trata gripa si raceala.
• Grepfrut. Stimuleaza echilibrarea emotionala si purificarea. Prin urmare, permite reglarea emotiilor si combaterea problemelor respiratorii, cum ar fi frigul.
• Lavanda. Purificare, echilibrare, sedativ si relaxant. Amelioreaza durerile de cap din cauza tensiunii sau a stresului. In plus, ajuta la ameliorarea arsurilor si a muscaturilor de insecte – intalnita cel mai des sub forma de betisoare parfumate.
• Lamaie. Stimularea, revigorarea si purificarea. Ajuta lastresul liviar si oboseala mentala. Promoveaza circulatia sangelui.
• Menta. Antiseptic, decongestionant si digestiv. Este eficient in a ajuta impotriva gripei, relaxeaza muschii stomacului si ai tractului gastro-intestinal.
• Santal. Decongestionant, afrodisiac, relaxant si purificator. Ajuta la ameliorarea problemelor emotionale, calmeaza sistemul nervos, echilibreaza spiritul si corpul, pregateste r pentru meditatie.
• Rozmarin. Este stimulativ. In plus, ajuta la ameliorarea durerilor reumatice si musculare. De asemenea, ajuta la imbunatatirea circulatiei.
Ylang Ylang. Afrodisiac, revigorant, purificator si linistitor. Este eficient pentru problemele sistemului reproducator (in special masculin). Mai mult decat atat, ajuta la calmarea anxietatii, reglarea pulsului, ameliorarea depresiei si prevenirea atacurilor de panica.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Proprietatile si beneficiile aromoterapiei

  1. Faptul ca autorul mentioneaza importanta educatiei digitale in articol este remarcabil. Intr-o lume tot mai digitalizata, este esential ca toti sa fim pregatiti pentru provocarile si oportunitatile oferite de tehnologie. Educatia digitala ar trebui sa fie integrata in programele scolare si sa fie accesibila pentru toti, indiferent de varsta sau mediu social. Articolul ne reaminteste ca suntem responsabili sa invatam si sa ne adaptam la aceasta noua era digitala.

  2. Apreciem faptul ca articolul aduce in atentie un subiect relevant pentru societatea contemporana. Tehnologia a avansat rapid in ultimele decenii si este important sa fim constienti de avantajele si dezavantajele sale. Suntem de acord ca trebuie sa gasim un echilibru intre utilizarea tehnologiei si viata noastra offline, pentru a ne mentine sanatosi din punct de vedere mental si emotional.

  3. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei in viata noastra de zi cu zi. Este fascinant sa vedem cum Internetul a schimbat modul in care comunicam si interactionam cu ceilalti. Autorul evidentiaza, de asemenea, riscurile si provocarile pe care le presupune utilizarea excesiva a tehnologiei, ceea ce ne face sa reflectam asupra modului in care ne gestionam timpul si dependenta de dispozitivele electronice.

Comments are closed.