Cateva idei banale pentru un spatiu zen chiar la tine acasa

Cateva idei banale pentru un spatiu zen chiar la tine acasa

In japoneza, se refera la meditatie. In designul interior, acesta reflecta echilibrul interior, armonia si relaxarea pentru o stare generala de bine.

Pe masura ce viata cotidiana haotica si plina de stres iti ofera momente din ce in ce mai rare de liniste si relaxare, una dintre putinele optiuni ramase este crearea unui refugiu de pace si calm, chiar in confortul casei tale.

De aceea, aplicarea principiilor zen in sectorul de design interior a crescut in popularitate si a devenit o reala tendinta a vietii moderne.

Amenajarea in stil zen nu vine la pachet cu o carte de reguli scrise ci se inspira usor din stilul minimalist prin simplitate si puritate, dar si din cel scandinav prin confort si caldura.

Daca doresti sa iti aranjezi casa intr-o modalitate prin care sa creezi o atmosfera care sa compenseze stresul rutinei tale zilnice inspira-te din sfaturile de mai jos.

Alege culori neutre


Chiar daca iti place foarte mult rosul, sa stii ca daca vei vopsi peretii unei camere in aceasta culoare te vei simti mai agitat decat ti-ai dori. Nuantele neutre, luminoase, sunt cele mai potrivite pentru a juca rolul principal in schema cromatica a unei incaperi pe care ti-o doresti cat mai zen.

Foloseste nuantele vibrante intr-o proportie mica, doar in cateva accesorii sau mici obiecte de mobilier, ca sa nu aglomerezi vizual spatiul.

...

Citeste continuarea articolului aici: Cateva idei banale pentru un spatiu zen chiar la tine acasa.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze